Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Csirkemell sonka házilag

 | RECEPT | Csirkemell sonka házilag

 

Az üzletekben előre csomagolt csirkemellsonkáknál jóval finomabb és egészségesebb verziót is készíthetsz otthon. Mutatjuk a mi kedvenc receptünket!

2 db Bát-Grill csirkemell filé
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
1 ek méz
1 ek só
bors ízlés szerint
2 db babérlevél
2 ek fűszerpaprika
1 tk füstölt pirospaprika

ÍGY KÉSZÍTSD:

Vágd félbe a csirkemelleket úgy, hogy szépen ki tudd őket hajtogatni (mint egy könyvet)! Kend be mézzel őket, majd sózd, borsozd! Ezután a babérlevelek társaságában tedd őket egy zacskóba és jól lezárva hagyd pácolódni a hűtőben egy éjszakán át! Másnap vedd ki a zacskóból, picit mosd le róla a fűszereket, sót és tedd be egy sütőzacskóba a csirkemelleket (előtte akár össze is törheted őket egy aprító segítségével például)! A sütőzacskót próbáld "szaloncukor" formájúként lezárni, hogy a belsejében a csirkemellek henger alakban legyenek jó szorosan összepréselve! 180°C-on süsd 40 percig! Ha kész, akkor vedd ki a sütőzacskóból és hagyd egy kicsit hűlni! Amíg még langyos, jó alaposan hengergesd bele a fűszerpaprikába, majd hűtsd le teljesen a csirkemellsonkát és tedd a hűtőbe! Frissen szeletelve fogyaszd és büszkén kínáld meg vele a vendégeiteket is! Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept