Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Gyömbéres-rozmaringos csirkecomb

 | RECEPT | Gyömbéres-rozmaringos csirkecomb Ízletes, pikáns és csak a sütőbe kell betenni. Mutatjuk milyen egy igazán finom gyömbéres csirkecomb.

HOZZÁVALÓK 2- 4 főre
4 db Bátgrill csirke felsőcomb https://batgrillshop.hu/csirke-felsocomb
80 ml olivaolaj
2 szál rozmaring
1 szál kakukkfű
11/2  ek reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 ek cimtromlé
só, bors
2 fej hagyma

A KÖRETHEZ:
1 kg újkrumpli
50g vaj
50 ml olaj
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem
só, bors

ÍGY KÉSZÍTSD:

Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a gyömbért, a zúzott fokhagymát és a citromlevet. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd mindenhol bekenjük a fűszeres olajjal. A hagymákat cikkekre vágjuk, és a combokkal együtt egy magasabb falú tepsibe tesszük. Aláöntünk 150 ml vizet, és alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a sütőt feltekerjük 220 fokra, és további 15 percig sütjük, hogy a bőr finom, ropogós legyen.
A krumplikat egészben, sós vízben puhára főzzük, majd felkockázzuk. Az olaj és vaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha lepirultak a hagymák, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük.

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept