I RECEPT I Currys csirkemell sült répával és spárgával

Az egyik legillatosabb recept, amivel eddig találkoztunk. A BátGrill csirkemellet a legfinomabb fűszerekkel ízesítjük és sült répával, spárgával kínáljuk. Színes, egészséges, vigyáz az alakunkra és hihetetlenül finom.

 

HOZZÁVALÓK

300 g BátGrill csirkemell

https://batgrillshop.hu/csirkemell-file

400 g sárgarépa a zöldjével együtt

200 g fehér spárga

2 ek méz

60 g héjas mandula

10 g olaj (kókuszolaj)

2 csipet chilipehely

2 ek curry fűszerkeverék

só, bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Alaposan megmossuk a zöldségeket, majd a répa zöldjét levágjuk és meghámozzuk a spárgát.

A répát félbevágjuk hosszában, meglocsoljuk a kókuszolajjal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre.

Ezután hozzatesszük a spárgát is, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel és a mandulával és meglocsoljuk a mézzel. Ezt alaposan összeforgatjuk és még további 10 percre visszatesszük a sütőbe.

A megtisztított BátGrill csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és alaposan bedörzsöljük a curry fűszerkeverékkel, ha szükséges még pluszba meg is sózhatjuk.

Egy grillserpenyőben magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét felét.

A sült zöldségekkel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /