Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

I RECEPT I Csípős-ragacsos csirke

I RECEPT I Csípős-ragacsos csirke

A kínai édes-szezámos-ragacsos csirkét akár otthon is gyorsan, könnyedén elkészíthetjük. Az alapja természetesen nem is lehet más, mint a szaftos, egészséges BátGrill csirkecomb filé!

HOZZÁVALÓK

4 db tojásfehérje
50 ml + 50 ml szójaszósz
50 ml + 50 ml száraz fehérbor
8 db BátGrill csirkecomb filé
https://batgrillshop.hu/csirke-felsocomb-file
5 ek liszt
1 csipet só
2 ek barna cukor
40 ml szezámolaj
25 ml rizsecet
4-5 cm-es gyömbér
szezámmag
olaj a sütéshez

 

ÍGY KÉSZÍTSD:

Kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjéket összekeverjük 50 ml száraz fehérborral és 50 ml szójaszósszal. A csirkecomb filékről leszedjük a bőrt, majd a combokat 3-4 nagyobb darabra vágjuk és beletesszük a tojásos-fehérboros-szójaszószos pácba, majd kb. 15-20 percig benne hagyjuk.

Közben a mázhoz összekeverjük a cukrot, a szezámolajat, a másik 50 ml fehérbort, a rizsecetet és a maradék 50 ml szójaszószt.

A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleforgatjuk a pácból kivett BátGrill csirkecomb filéket. Egy serpenyőben 4-5 perc alatt olajban kisütjük őket, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.

Egy másik serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott gyömbért és fokhagymát, majd hozzáöntjük a ragacsos mázunkat. Kb. 1 percig forraljuk, majd, amikor már elkezd besűrűsödni, beletesszük a sült csirkecomb filéket. Végül megszórjuk szezámmaggal.

Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept