Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Diós-fetás töltött pulykacomb

 | RECEPT | Diós-fetás töltött pulykacomb

 

Ha valami különleges, de mégis könnyen elkészíthető ötletet keresel Szilveszterre, akkor ezt a receptet imádni fogod! Ha Bát-Grill pulyka felsőcombot használsz hozzá, akkor ráadásul egy sokkal finomabb, szaftosabb eredményt kapsz majd.

1 kg Bátgrill pulyka felsőcomb fiée
https://batgrillshop.hu/pulyka-felsocomb-file-bor-nelkul
150 g dió
200 g főtt burgonya
150 g keményebb fetasajt
2 db tojásfehérje
8-10 ág kakukkfű
1 tk füstölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

ÍGY KÉSZÍTSD:

A megpucolt fokhagyma gerezdeket, a dióbelet és a petrezselymet tedd egy aprítógépbe és kb. zsemlemorzsa méretűre zúzd össze őket! A burgonyát héjában főzd puhára, majd hámozd meg és hagyd kihűlni! A fetát, a burgonyát, a borsot, a füstölt paprikát, a tojásfehérjéket és az aprított diós mixet dolgozd össze alaposan kézzel! Teríts alufóliát a munkafelületre, tedd rájuk a megtisztított, kiterített pulykát, sózd, borsozd és tépkedj rájuk kakukkfüvet! Majd a töltelékből formázz egy vékonyabb rudat és tedd a húsok közepére! Az alufóliával együtt tekerd fel a töltött húsokat, akár csak egy szaloncukrot, majd 160 °C-os sütőben kb. 2 óra alatt süsd készre! Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept