Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

I RECEPT I Édesburgonyás - csirkés tócsni

I RECEPT I Édesburgonyás - csirkés tócsni

Nagyon szeretjük az egészséges és könnyedén elkészíthető recepteket – főleg, ha BátGrill baromfi húsokból készülnek! Ez az édesburgonyás-csirkés tócsni egy szuper példa erre:

1/2 Bát-Grill csirkemell 
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
600 g édesburgonya
1 db tojás

5 ek zabliszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj sütéshez

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Ennek a csirkés-édesburgonyás tócsninak az elkészítése nagyon hasonlít a hagyományos tócsniéhoz. Először megpucoljuk, alaposan megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük az édesburgonyát. A csirkemellet nagyon apró darabokra vágjuk és ezt is hozzáadjuk az édesburgonyához.

Ezt a masszát összekeverjük a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk és 10 percig állni hagyjuk.

Ezután egy serpenyőben kb. 1 cm magasságig olajat hevítünk és tetszőleges méretű kis halmokat teszünk bele az édesburgonyás-csirkés masszánkból, picit lelapogatjuk őket, majd mindkét oldalukat szépen aranybarnára sütjük.

Különféle mártogatósokkal tálaljuk. Könnyed, ínycsiklandozó menü bármelyik napra.

Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept