I RECEPT I Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

A nyárnak bizony közel sincs még vége, így érdemes könnyedebb csirkés ételeket választani. Ez az igazi mediterrán fetás-aszalt paradicsomos csirke nagyon jó példa erre.

 

HOZZÁVALÓK:

kb. 500-700g BátGrill csirkemell 
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
150g feta sajt
80g aszalt paradicsom
egy kis csokor friss petrezselyem
egy kevés olíva olaj
só, bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Jó alaposan megmossuk a BátGrill csirkemell filéket, majd az egyik oldalukon kis „zsebet” vágunk rajtuk. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk teljesen ketté a csirkemell filéket, tényleg csak „zsebek” legyenek rajtuk! Ezután sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket.

Egy keverőtálban összekeverjük a szétmorzsolt feta sajtot, a minél apróbbra vágott aszalt paradicsomot és a szintén apróra vágott petrezselymet. Az így kapott finom, mediterrán masszát pedig szépen beletömjük a csirkemellek zsebeibe.

Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük a zsebek nyílását, nehogy sütésnél kifolyjon belőle a fetás-petrezselymes-paradicsomos töltelék.

Egy hőálló tálba / tepsibe helyezzük a töltött csirkemelleket, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, lefedjük a tálat alufóliával és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük.

Ezután eltávolítjuk róla az alufóliát és visszatesszük további 10-15 percre a sütőbe, hogy szép aranybarna színt kapjon.

Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /