Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Villámgyors aszalt barackos csirkemell

 | RECEPT | Villámgyors aszalt barackos csirkemell

 

Ha egy igazán izgalmas, ünnepi, mégis gyorsan elkészíthető karácsonyi receptet kellene mondanunk, akkor ez az aszalt barackkal töltött csirkemell biztosan ott lenne a listánkon. Az elkészítése elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Az eredmény pedig magáért beszél!

HOZZÁVALÓK

2 db egész BátGrill csirkemell filé
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
15-20 szem aszalt sárgabarack
20 g vaj
2 ek olaj
só, bors ízlés szerint

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Az aszalt sárgabarackkal töltött ünnepi csirkemell titka, hogy az első lépésnél nagyon gondosan járjunk el. A megmosott BátGrill csirkemelleket egy vékony késsel óvatosan bevágjuk, így készítve egy "zsebet" rájuk. Fontos, hogy a zseb elég mély legyen, de ne vágjuk át teljesen (az aljáig) a csirkemelleket és ne szúrjuk ki a végüket!

Ezután tömjük meg a zsebet annyi aszalt sárgabarackkal, amennyivel csak tudjuk! Ha szeretnénk biztosra menni, akkor fogpiszkálóval is rögzíthetjük a zsebet.

Sózzuk, borsozzuk az így megtöltött csirkemelleket, majd egy serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, hogy a nedvesség bennük maradjon a sütés során.

Ezután 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A sütőből kivéve a csirkemellekre tesszük a vajat és pár percet állni hagyjuk, hogy a vajnak legyen ideje a húsra olvadni.

Feldarabolva fűszeres tört burgonyával, rizzsel vagy zöldségekkel tálaljuk. Kitűnő választás hidegtálak készítéséhez is.

Jó étvágyat!

 

/ Forrás: streetkitchen.hu /

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept