Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Csirke vadas

 | RECEPT | Csirke vadas

 

Fel a kezekkel! Ki szereti a vadast? Nekünk a kedvenc receptünk alapja természetese a finom, zamatos Bát-Grill csirke felsőcomb filé.

600 g Bát-Grill csirke felsőcomb filé
https://batgrillshop.hu/csirke-felsocomb-file
1 db leveszöldségcsomag: 1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma, 1 szál fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma
300 ml fehérbor
80 g tejföl
1 ek mustár
1 dl csirke alaplé
3 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
só, bors
olaj
500 g makaróni tészta

ÍGY KÉSZÍTSD:

Első lépésként a felkockázott csirkecomb filét olajon megpirítjuk (kicsit kérgesítjük), majd félretesszük. A zöldségeket szeletekre vágjuk és ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk és picit forraljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Miután a zöldségek megpuhultak egy turmix gépbe tesszük őket a tejföllel, mustárral, csirke alaplével és ha szükséges még adunk hozzá egy kis vizet (cél, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk). Az így kapott mártásunkat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a pirított csirkecombokat, a babérlevelet, majd kb. 10-15 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kedvenc makaróni tésztánkkal tálaljuk. Jó étvágyat! 

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept