Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Karácsonyi aszalt szilvás kacsacomb

 | RECEPT | Karácsonyi aszalt szilvás kacsacomb

 

Tudod már, mi lesz az idei karácsonyi menü? Ennek az ínycsiklandozó fűszeres kacsának például biztos sikere lenne! Mi adjuk hozzá a Bát-Grill kacsacombokat és a receptet, te pedig a főző tudományod.

HOZZÁVALÓK
2 db Bát-Grill kacsa comb  https://batgrillshop.hu/termekeink/kacsa 
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 szem aszalt szilva
2 ek méz
kakukkfű
rozmaring
só, bors
150 ml víz

ÍGY KÉSZÍTSD:

Az alaposan megtisztított Bát-Grill kacsa combok mindkét oldalát sózd és borsozd, majd helyezd őket egy sütőtálba! A megtisztított, enyhén megnyomkodott fokhagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát és az aszaltszilva szeleteket tedd melléjük! Csorgasd rá a mézet, szórd meg az egészet rozmaringgal és kakukkfűvel, majd locsold meg a vízzel! 240°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, majd 150°C-on körülbelül egy óráig süsd az ínycsiklandozó kacsa combokat! Jó étvágyat! 

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept