Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Tejszínes mustáros csirkecomb

 | RECEPT | Tejszínes mustáros csirkecomb

 

Imádjuk a sült csirkecombokat és mindig nagyon szívesen kísérletezünk új receptekkel és ízekkel. Egy ilyen kísérlet alkalmával találtunk rá erre az egyszerű, de mégis örök-kedvenc receptre.

4 db Bát-Grill csirkecomb
https://batgrillshop.hu/egesz-csirkecomb
50 ml olaj
1 közepes fej hagyma
1/2 zellerszár
1 kisebb répa
1 kisebb petrezselyemgyökér
200 ml tejszín
1 csapott ek liszt
1/2 db szerecsendió
1 ek mustár
só, bors

ÍGY KÉSZÍTSD:

Első lépésként kettéválasztjuk a Bát-Grill egész csirkecombok alsó és felső részeit, majd jó alaposan sózzuk, borsozzuk őket, végül olajban pirosra sütjük (többször forgatva). A hagymát és a zellerszárat apróra vágjuk. Lereszeljük a répát és a petrezselyemgyökeret is, majd a combok helyére tesszük az olajba őket. Lepirítjuk a zöldségeket is, adunk hozzá mustárt és reszelt szerecsendiót, végül felöntjük annyi vízzel, hogy a combokat meg tudjuk benne majd párolni. Alaposan átforgatjuk a zöldségeket, felforraljuk, majd visszatesszük a combokat is és tovább pároljuk. Amikor már majdnem finom omlóssá párolódik a húsunk, akkor kiszedjük őket és a megmaradt zöldséges-szaftos alapot egy edényben botmixerrel pépesítjük. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a kb. 100 ml vízből és 1 csapott evőkanál lisztből készített habarással sűrítjük be. Végül ezt az isteni illatú zöldséges alaphoz újra hozzátesszük a combokat és lassan összeforraljuk, hogy az ízek találkozhassanak. Mi nagyon szeretjük hozzá a párolt rizset, vagy a főtt tésztát köretnek, így nektek is javasoljuk ezekkel tálalni kedvenc tejszínes-mustáros csirkecombjaitokat. Jó étvágyat! 

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept