| RECEPT | Citromos-tejszínes csirkemell

Nem szeretnél sokat időzni a konyhában ebben a nagy melegben, mégis valami finom és különleges ebéddel szeretnéd meglepni a családot? Mutatjuk a mi kedvenc citromos-tejszínes csirkemell receptünket:

 

HOZZÁVALÓK
1 egész Bát-Grill csirkemell https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
10 dkg liszt
2 ek vaj
1 ek olivaolaj
3 dl csirke alaplé (készítheted nyugodtan kockából is)
3 dl tejszín
1 citrom leve
1 egész citrom szeletelve
petrezselyem
só, bors

ÍGY KÉSZÍTSD:

Vágd hosszában félbe a csirkemelleket (így kapsz 4 db-ot) és jó alaposan sózd, borsozd be mindkét oldalukat! Forgasd őket alaposan a lisztbe, majd mindkét oldalukat süsd pirosra a forró vaj és oliva olaj keverékén!

Miután megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből! Öntsd bele a hús alaplevet és a tejszínt, majd keverd csomómentesre!

Sózd, borsozd meg az így kapott szószt és facsard bele a citromot is! Tedd vissza a csirkemelleket a szószba és sorakoztasd fel rajtuk a citrom karikákat! Locsold meg a szósszal a citromos-csirkemelleket és hagyd picit a tűzhelyen, hogy az ízek összeérjenek.

Rizzsel vagy tésztával kínálva a legfinomabb! Jó étvágyat! 

/ Forrás: femcafe.hu /