Az egyik legillatosabb recept, amivel eddig találkoztunk. A BátGrill csirkemellet a legfinomabb fűszerekkel ízesítjük és sült répával, spárgával kínáljuk. Színes, egészséges, vigyáz az alakunkra és hihetetlenül finom.
HOZZÁVALÓK
300 g BátGrill csirkemell
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
400 g sárgarépa a zöldjével együtt
200 g fehér spárga
2 ek méz
60 g héjas mandula
10 g olaj (kókuszolaj)
2 csipet chilipehely
2 ek curry fűszerkeverék
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Alaposan megmossuk a zöldségeket, majd a répa zöldjét levágjuk és meghámozzuk a spárgát.
A répát félbevágjuk hosszában, meglocsoljuk a kókuszolajjal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre.
Ezután hozzatesszük a spárgát is, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel és a mandulával és meglocsoljuk a mézzel. Ezt alaposan összeforgatjuk és még további 10 percre visszatesszük a sütőbe.
A megtisztított BátGrill csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és alaposan bedörzsöljük a curry fűszerkeverékkel, ha szükséges még pluszba meg is sózhatjuk.
Egy grillserpenyőben magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét felét.
A sült zöldségekkel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
/ Forrás: streetkitchen.hu /