Te is szereted a csirkemájkrémet, de szeretnéd elkerülni a mindenféle adalékot, tartósítószert, ízfokozót és színező anyagokat? Lepd meg a családod egy egészséges házi csirkemájkrémmel! Mutatjuk, mi hogyan készítjük.
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg BátGrill csirkemáj
https://batgrillshop.hu/csirkemaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek libazsír
5 dkg vaj
1 ek mustár
só, bors és majoranna
ÍGY KÉSZÍTJÜK
Először a vöröshagymát kockázzuk fel, majd a libazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és a zúzott fokhagymával.
Amikor a máj már jól átsült, tehát nem rózsaszín a közepe, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni.
Miután kissé lehűlt, hozzáadjuk a vajat, a mustárt és egy késes aprítóban, vagy botmixer segítségével pürésítjük.
Kis tálakba tesszük és ha sokáig frissen szeretnénk tartani, akkor még egy kis olvasztott libazsírt öntünk rá.
Jó étvágyat!
/ Forrás: nosalty.hu /