Toszkán tengerpart és egy ínycsiklandozó paradicsomos-fűszeres-csirkés penne… Nem kell hozzá repülőre ülnöd, hiszen akár otthon is könnyedén elkészítheted! Mutatjuk is a receptet, amit a Street Kitchen oldalán találtunk:
HOZZÁVALÓK:
300 g Bát-Grill csirkemell
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
50 g olajban eltett szárított paradicsom
100 g friss bébispenót
300 ml tejszín
50 g parmezán sajt
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
250 g tészta
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Először a BátGrill csirkemellett vágjuk kockára, majd az olívaolajon magasabb lángon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, használhatunk akár színes borsot is bátran. Közben a tésztát bő vízben felrakjuk főni. Aldante-re főzzük, majd leszűrjük és a főzővizét félretesszük.
Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és a vajjal a piruló csirkéhez adjuk. Picit tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort is. Miután a bor elpárolgott, felöntjük egy kis tészta-főzőlével, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a spenótot.
Amikor a spenót összeesett, beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tésztát, a reszelt parmezánt és jól összeforgatjuk. Készen is vagyunk! Jó étvágyat!
/ Forrás: streetkitchen.hu /