| RECEPT | Brokkolis-sajtos csirkemell

A zöldségek királynője, a brokkoli tökéletes párosítás a BátGrill csirkemellel. Ebben a receptben nagyon jól harmonizálnak az ízek, egy bármikor könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó sajtos-brokkolis ételről van szó.

 

500 g Bát-Grill csirkemell 
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
500 g brokkoli
150 g trapista sajt
350 g tejföl
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Először megmossuk és felszeleteljük a BátGrill csirkemelleket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk őket. Közepes lángon az olajon mindkét oldalát kicsit előpirítjuk, hogy az értékes rostok, folyadék benne maradjon. Kiszedjük, majd átrakjuk a csirkemell szeleteket egy tepsibe.

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd bő, lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzzük. Ráhalmozzuk a csirkemell szeletekre őket.

A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, rákenjük a brokkolikra, majd ráreszeljük a trapista sajtot is.

200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé meg nem pirul a tetején.

Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /