Nagyon szeretjük az egészséges és könnyedén elkészíthető recepteket – főleg, ha BátGrill baromfi húsokból készülnek! Ez az édesburgonyás-csirkés tócsni egy szuper példa erre:
1/2 Bát-Grill csirkemell
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
600 g édesburgonya
1 db tojás
5 ek zabliszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj sütéshez
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Ennek a csirkés-édesburgonyás tócsninak az elkészítése nagyon hasonlít a hagyományos tócsniéhoz. Először megpucoljuk, alaposan megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük az édesburgonyát. A csirkemellet nagyon apró darabokra vágjuk és ezt is hozzáadjuk az édesburgonyához.
Ezt a masszát összekeverjük a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk és 10 percig állni hagyjuk.
Ezután egy serpenyőben kb. 1 cm magasságig olajat hevítünk és tetszőleges méretű kis halmokat teszünk bele az édesburgonyás-csirkés masszánkból, picit lelapogatjuk őket, majd mindkét oldalukat szépen aranybarnára sütjük.
Különféle mártogatósokkal tálaljuk. Könnyed, ínycsiklandozó menü bármelyik napra.
Jó étvágyat!
/ Forrás: streetkitchen.hu /