Nálatok sem hiányozhat a tojással töltött húsrolád a húsvéti asztalról? Készítsd sertéshús helyett BátGrill csirkemellből!
HOZZÁVALÓK
1 csomag szeletelt bacon szalonna
2 tojás
2 közepes fej vöröshagyma
5 db főtt tojás
15 dkg darabokra vágott sajt
4-5 gerezd fokhagyma
őrölt kömény, majoranna és rozmaring
friss petrezselyemzöld
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
A BátGrill csirkemellet alaposan megmossuk, majd ledaráljuk (nem kell nagyon apróra). A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és kis olajon megpirítjuk, majd a darált csirkemellhez adjuk.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal és egy kis friss petrezselyemzölddel.
Veszünk egy őzgerinc formát, kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával, úgy, hogy kissé egymásra lógjanak a szeletek. Ezután a fűszeres darálthúst a forma feléig rákanalazzuk. Erre jöhet rá a főtt tojás és a sajt. Ha megvagyunk, akkor a darált csirkemellünk másik felét is ráhalmozzuk, majd behajtogatjuk a bacon szeleteket.
Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 °C-on 40-45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát róla és még további 10 percig pirítjuk.
Melegen és kihűlve is tökéletes vendégváró!
Jó étvágyat!