I RECEPT I Húsvéti húsrolád BátGrill csirkemellből

Nálatok sem hiányozhat a tojással töltött húsrolád a húsvéti asztalról? Készítsd sertéshús helyett BátGrill csirkemellből!

 

 

HOZZÁVALÓK

1 kg BátGrill csirkemell

1 csomag szeletelt bacon szalonna

2 tojás

2 közepes fej vöröshagyma

5 db főtt tojás

15 dkg darabokra vágott sajt

4-5 gerezd fokhagyma

őrölt kömény, majoranna és rozmaring

friss petrezselyemzöld

só, bors

 

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

A BátGrill csirkemellet alaposan megmossuk, majd ledaráljuk (nem kell nagyon apróra). A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és kis olajon megpirítjuk, majd a darált csirkemellhez adjuk.

Ezután ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal és egy kis friss petrezselyemzölddel.

Veszünk egy őzgerinc formát, kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával, úgy, hogy kissé egymásra lógjanak a szeletek. Ezután a fűszeres darálthúst a forma feléig rákanalazzuk. Erre jöhet rá a főtt tojás és a sajt. Ha megvagyunk, akkor a darált csirkemellünk másik felét is ráhalmozzuk, majd behajtogatjuk a bacon szeleteket.

Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 °C-on 40-45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát róla és még további 10 percig pirítjuk.

Melegen és kihűlve is tökéletes vendégváró!

Jó étvágyat!