| RECEPT | Kukoricás-csirkecombos egytálétel

Van egy szuper tippünk, ha egy gazdaságos, mégis nagyon finom és egészséges receptet keresel. Tökéletes választás, ha vendégek jönnek, de akkor is, ha csak egy egyszerű hétvégi családi ebédhez keresel receptet. Mutatjuk is, hogyan készítsd.

 

HOZZÁVALÓK:

900 g csirke alsócomb 
https://batgrillshop.hu/csirke-alsocomb
2 ek étolaj
2 ek sültcsirke fűszerkeverék
1 tk fűszerpaprika
1 tk fokhagyma granulátum
1 közepes fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
300 g rizs
600 ml csirke alaplé
200 g konzerv kukorica

só. bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Egy tálban alaposan összekeverjük a megtisztított BátGrill csirkecombokat az olajjal és a fűszerekkel. Közben felhevítünk egy nagyobb, sütőbe is rakható serpenyőt magas fokozaton. 

A csirkéket először a bőrös oldalukkal lefelé pirítjuk 3-4 percig, majd a másik oldalukat is átpirítjuk. 

Ugyanebben az edényben csak egy picit alacsonyabb hőfokon megdinszteljük a felkockázott lila hagymát és felaprított fokhagymát is. Ezután rádobjuk a rizst is és kb. egy percig azt is pirítjuk, ezután felöntjük az alaplével.

Belekeverjük a kukoricát, visszapakoljuk rá az előpirított csirkecombokat és lefedjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.Akkor van kész, amikor a rizs már az összes nedvességet magába szívta és szépen megpuhult.

Felkarikázott lilahagymával és friss petrezselyemmel tálaljuk.

/ Forrás: streetkitchen.hu /