| RECEPT | Pulykanyak leves sok finom zöldséggel

Sokan ódzkodnak attól, hogy pulykanyakból készítsenek levest, mert úgy gondolják, kevés hús van rajta. Emiatt azonban nem kell aggódni! Ha megfelelően készítjük el, akkor ráadásul teljesen leolvad a hús a csontokról. Mennyei!

 

HOZZÁVALÓK:

6 db BátGrill pulykanyak
https://batgrillshop.hu/pulykanyak
3-3 szál répa és fehérrépa
1/2 zellergumó
1 közepes karalábé
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
egész bors és só ízlés szerint

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Alaposan megmossuk a pulykanyakakat, ha szükséges meg is tisztítjuk kissé, majd nagyjából 2-2,5 liter hideg (!) vízben feltesszük főni.

A finom, roppanó zöldségeket, a répát, fehérrépát, karalábét és a zellert meghámozzuk és tetszőleges darabokra vágjuk - kockára, csíkokra, ahogy csak szeretnénk. A hagymát és fokhagymákat is megpucoljuk, de ezeket nem vágjuk fel.

Ha a víz felforrt, lejjebb vesszük a lángot és hozzáadjuk a sót, a borsot, majd további 1-1,5 órán át fedő alatt főzzük tovább a pulykanyakakat úgy, hogy az esetleges habot mindig eltávolítjuk róla.

Ha letelt ez az 1-1,5 óra, akkor hozzáadjuk az előkészített zöldségeket is és további 1-1,5 órán át főzzük a levesünket.

Amikor már minden szépen megpuhult, hozzáadjuk a csokor petrezselymet is, és még 10-15 percig főzzük a levesünket.

Az ínycsiklandozó pulykanyak levesünk akkor van kész, amikor a hús már leválik a csontról. Forrón tálalva a legfinomabb!

Jó étvágyat!

/ Forrás: sobors.hu /