Ha olyan ebéd-ötletet keresünk, ami laktató, finom és még az immunrendszerünk egészségét is támogatja, akkor a csirkemájas bulgurunk biztosan felkerülne a listára. Izgalmas vitamin és ásványianyag-forrás, az ínycsiklandozó illatának pedig nehéz ellenállni.
500 g BátGrill csirkemáj
https://batgrillshop.hu/csirkemaj
6-8 ek olaj
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kb. 200 mirelit zöldségmix
200 g bulgur
250 ml víz
2 db tojás 1 nagy csiper majoránna
1 mk pirospaprika
1 kisebb csokor petrezselyem
80 g trapista sajt
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Első lépésként alaposan megtisztítjuk a májakat, majd egy felhevített serpenyőben 2-3 evőkanálon körbe pirítjuk őket. Csak óvatosan kevergetjük, nehogy összetörjenek a májak.
Amikor már kívülről szépen megpirultak, megszórjuk őket sóval, borssal és majoránnával, majd lefedjük alufóliával. Gyenge lángon kb. 3-4 percig pároljuk a májakat.
Közben a hagymákat, fokhagymákat finomra vágjuk és a megmosott bulgurral együtt egy kisebb lábasba tesszük és 3-4 ek olajon megpirítjuk kicsit. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és belekeverjük a zöldségmixet is, majd további 3-4 percig pirítjuk.
250 ml meleg vizet öntünk a bulguros-zöldséges keverékre, és lefedve 8-10 perc alatt közepes lángon készre főzzük.
Feltesszük a tojásokat is főzni, majd lehűtjük, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk őket.
Az elkészült májat is felkockázzuk, majd a tojásokkal együtt a bulguros-zöldséges alaphoz keverjük.
Ha szükséges még sóval, borssal ízesítjük, majd ha késznek ítéljük, akkor reszelt sajttal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
/kép forrása: streetkitchen.hu/