Emlékszünk, gyerekkorunkba mennyire szerettük az iskola menzájának egyik klasszikusát: a sült csirkemellet ínycsiklandozó meggymártással. Valamelyik nap eszünkbe is jutott, hogy milyen régen ettünk, ezért újra elkészítettük otthon.
HOZZÁVALÓK
800 g Bát-Grill csirkemell
50 ml olaj
só, bors
1 üveg meggybefőtt
kb. 2 dl víz
kb. 4-5 db szegfűszeg
pici fahéj
cukor ízlés szerint
150 ml tej
40 g vaníliás pudingpor
30 g vaj
ÍGY KÉSZÍTJÜK
Először a meggyszószt készítjük el, hogy finom illatát sokáig élvezhessük. Ehhez a meggybefőttet a levével együtt beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a vizet, a szegfűszeget, fahéjat és a cukrot is, majd főzni kezdjük.
Forrástól számítva még 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük az előzőleg tejben csomómentesre kevert vaníliás pudingport és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Ha szép sűrű, akkor lekapcsoljuk a tűzhelyet és beledobjuk a meggymártásunkba a vajat is. Jól elkeverjük benne és hagyjuk szépen lassan hűlni a mártásunkat.
Ezután szépen előkészítjük a BátGrill csirkemelleket és megsózzuk, picit borsozzuk őket. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a csirkemellek minden oldalát szépen megsütjük benne.
Mi rizzsel, vagy törtkrumplival szeretjük a legjobban.
Jó étvágyat!
/kép forrása: streetkitchen.hu/