Az egyik kedvencünk a paradicsomos-mézes-chilis csirkeszárnyak! Mutatjuk, mi hogyan készítjük őket.
HOZZÁVALÓK
főre1 kg Bát-Grill csirkeszárny https://batgrillshop.hu/csirkeszarny
2 ek méz
2 dl ketchup (vagysűrített paradicsom a kedvenc fűszereiddel)
5 dkg vaj
1 tk fekete vagy színes bors
só
1 db chili paprika vagy chilipor
ÍGY KÉSZÍTSD:
Először készítsd elő a Bát-Grill csirkeszárnyakat! Alaposan mosd meg, távolítsd el az esetleges pihéket, vágd le a végeit (ha nem szereted őket), majd alaposan sózd be a szárnyakat! Egy külön tálba keverd össze a ketchupot (vagy sűrített paradicsomot), mézet, chilit és a borsot! Forgasd bele ebbe a masszába a csirkeszárnyakat és kb. 1 órára tedd a hűtőbe! Kivajazott tepsiben először alufóliával letakarva kb. 40-45 percig süsd, majd a fóliát levéve grillezd még ropogósra őket. Mi a leginkább grillezett zöldségekkel, salátával és sült csónakburgonyával szeretjük.
/ Forrás: streetkitchen.hu /