| RECEPT | Tejfölös-karalábés csirke

Szeretünk visszanyúlni régi magyar hagyományos receptekhez és új életre kelteni azokat az ínycsiklandozó, szaftos Bát-Grill baromfi húsainkkal. A tejfölös-karalábés csirke is egy tökéletes példa erre. Mutatjuk is, hogyan készítjük:

 

HOZZÁVALÓK

½ kg filézett Bát-Grill csirkecomb 
https://batgrillshop.hu/egesz-csirkecomb-file
2-3 ek olaj
2 db közepes méretű karalábé
3 dl tejföl
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma

10 g szárított kakukkfű
1 csipet őrölt szerencsendió
2 db babérlevél
só, bors ízlés szerint

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Kedvenc Bát-Grill filézett csirkecombjainkat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Mi rajta szoktuk hagyni a bőrét is, így a fűszereket a bőr alá szoktuk szórni elsősorban.

A fűszeres combfiléket ezután egy kisebb tepsiben 220 °C-on ropogósra sütjük a sütőben.

Ezután egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és a csirkecomb filék mindkét oldalát tovább pirítjuk kicsit, majd rányomjuk a fokhagymákat, a szerecsendiót és a babérleveleket, majd annyi vízzel (nem alaplével, hanem sima vízzel) öntjük fel, amennyi éppen ellepi a combokat.

Amíg a víz felforr, addig gyorsan meghámozzuk és kockára vágjuk a karalábékat is, a csirkecomb filék mellé tesszük és körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük őket.

Ezután a tejfölhöz hozzákeverünk egy pár kanál forró levet és fokozatosan hozzákeverjük a csirkés-karalábés alaphoz (ha sűrűbben szeretnénk, akkor 1-2 ek lisztet is adhatunk a tejfölhöz).

A végén hozzáadjuk a petrezselymet, kóstolunk, ha szükséges még sózunk-borsozunk. Pár perc, míg összeérnek az ízek és már kész is.

Önmagában fogyasztva, esetleg szarvacska tésztával vagy nokedlivel is tökéletes választás a hét bármelyik napján.

Jó étvágyat!