Szeretünk visszanyúlni régi magyar hagyományos receptekhez és új életre kelteni azokat az ínycsiklandozó, szaftos Bát-Grill baromfi húsainkkal. A tejfölös-karalábés csirke is egy tökéletes példa erre. Mutatjuk is, hogyan készítjük:
HOZZÁVALÓK
½ kg filézett Bát-Grill csirkecomb
https://batgrillshop.hu/egesz-csirkecomb-file
2-3 ek olaj
2 db közepes méretű karalábé
3 dl tejföl
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
10 g szárított kakukkfű
1 csipet őrölt szerencsendió
2 db babérlevél
só, bors ízlés szerint
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Kedvenc Bát-Grill filézett csirkecombjainkat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Mi rajta szoktuk hagyni a bőrét is, így a fűszereket a bőr alá szoktuk szórni elsősorban.
A fűszeres combfiléket ezután egy kisebb tepsiben 220 °C-on ropogósra sütjük a sütőben.
Ezután egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és a csirkecomb filék mindkét oldalát tovább pirítjuk kicsit, majd rányomjuk a fokhagymákat, a szerecsendiót és a babérleveleket, majd annyi vízzel (nem alaplével, hanem sima vízzel) öntjük fel, amennyi éppen ellepi a combokat.
Amíg a víz felforr, addig gyorsan meghámozzuk és kockára vágjuk a karalábékat is, a csirkecomb filék mellé tesszük és körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük őket.
Ezután a tejfölhöz hozzákeverünk egy pár kanál forró levet és fokozatosan hozzákeverjük a csirkés-karalábés alaphoz (ha sűrűbben szeretnénk, akkor 1-2 ek lisztet is adhatunk a tejfölhöz).
A végén hozzáadjuk a petrezselymet, kóstolunk, ha szükséges még sózunk-borsozunk. Pár perc, míg összeérnek az ízek és már kész is.
Önmagában fogyasztva, esetleg szarvacska tésztával vagy nokedlivel is tökéletes választás a hét bármelyik napján.
Jó étvágyat!