| RECEPT | Trópusi csirkefalatkák

Már javában tombol a nyár és te egy finom, egzotikus, mégis kímélő ebédötletet keresel? Megtaláltad! Ezeket a trópusi csirkefalatkákat bármikor gyorsan és könnyedén elkészítheted, de vigyázz, mert könnyen a család kedvencévé válhat!

 

150 g BátGrill csirkemell filé

https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz

½ fej hagyma

60 g ananász (friss vagy konzerv)

½ db piros kalifornia paprika

½ db sárga kalifornia paprika

1 ek szójaszósz

2 ek ananászlé

1 tk ketchup

1 tk méz

1 tk pirospaprika (füstölt)

1 gerezd fokhagyma

1 ek olíva olaj

só, bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Először a pácot készítjük el: egy tálban összekeverjük a szójaszószt, az ananászlevet, a ketchupot, a mézet, a pirospaprikát, az apróra vágott (vagy fokhagymanyomón áttört) fokhagymát, az olíva olajat, sót és borsot.

Ezután a BátGrill csirkemellet, a hagymát, ananászt és a kalifornia paprikákat is kisebb, kb. ugyanakkora méretű kockákra vágjuk fel.

Felváltva ráhúzzuk a nyársakra őket, majd a szójaszószos páccal alaposan bekenjük az így kapott nyársakat.

A grillezést vagy kint a szabadban, kedvenc grillezőnkön, vagy akár a sütőben is elkészíthetjük. Grillrácson sütve fontos, hogy ne legyen kitéve közvetlen lángnak a nyársunk, illetve, hogy folyamatosan forgassuk, hogy szépen, egyenletesen átsüljön minden.

Sütőben sütve pedig egy tepsibe sorakoztatva, átszurkált alufóliával letakarva süssük először 180 °C-on 15 percig, majd a fóliát levéve, grill fokozaton további 10 percig.

Jó étvágyat!

/forrás: streetkitchen.hu/