Már javában tombol a nyár és te egy finom, egzotikus, mégis kímélő ebédötletet keresel? Megtaláltad! Ezeket a trópusi csirkefalatkákat bármikor gyorsan és könnyedén elkészítheted, de vigyázz, mert könnyen a család kedvencévé válhat!
150 g BátGrill csirkemell filé
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
½ fej hagyma
60 g ananász (friss vagy konzerv)
½ db piros kalifornia paprika
½ db sárga kalifornia paprika
1 ek szójaszósz
2 ek ananászlé
1 tk ketchup
1 tk méz
1 tk pirospaprika (füstölt)
1 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Először a pácot készítjük el: egy tálban összekeverjük a szójaszószt, az ananászlevet, a ketchupot, a mézet, a pirospaprikát, az apróra vágott (vagy fokhagymanyomón áttört) fokhagymát, az olíva olajat, sót és borsot.
Ezután a BátGrill csirkemellet, a hagymát, ananászt és a kalifornia paprikákat is kisebb, kb. ugyanakkora méretű kockákra vágjuk fel.
Felváltva ráhúzzuk a nyársakra őket, majd a szójaszószos páccal alaposan bekenjük az így kapott nyársakat.
A grillezést vagy kint a szabadban, kedvenc grillezőnkön, vagy akár a sütőben is elkészíthetjük. Grillrácson sütve fontos, hogy ne legyen kitéve közvetlen lángnak a nyársunk, illetve, hogy folyamatosan forgassuk, hogy szépen, egyenletesen átsüljön minden.
Sütőben sütve pedig egy tepsibe sorakoztatva, átszurkált alufóliával letakarva süssük először 180 °C-on 15 percig, majd a fóliát levéve, grill fokozaton további 10 percig.
Jó étvágyat!
/forrás: streetkitchen.hu/