I RECEPT I Ropogós-fűszeres csirkemell

Ki ne ismerné ezeket a ropogós, pikáns csirke falatkákat? BátGrill csirkemellből és pár izgalmas összetevőből gyorsan és könnyedén elkészíthetjük őket otthon. Kínálhatjuk sült krumplival, káposztasalátával és finom szószokkal. Kicsik-nagyok imádni fogják!

 

6-800 g Bát-Grill csirkemell 
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
2 db tojás
1 tk mustár
1 bögre liszt
3 bögre kukoricapehely

2 tk füstölt paprika
2 tk kakukkfű

olaj, só, bors

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Először előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. Ezután a BátGrill csirkemelleket megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk őket és beleforgatjuk a lisztbe.
A tojásokat felverjük és összekeverjük a mustárral. Ha szeretnénk, még egy kis sót is tehetünk ehhez a keverékhez.
A kukoricapelyhet aprítóban kisebb darabokra aprítjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel.
A lisztezett csirkemelleket először a tojásos-mustáros keverékbe forgatjuk, majd a fűszeres-kukoricapehelybe. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és befújjuk vagy bekenjük olajjal, végül körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

/ Forrás: femcafe.hu /