Az ősz nem maradhat sütőtökös receptek nélkül! Most a kedvenc sütőtökös csirkemell ragunkat mutatjuk be nektek. Ha kedvet kaptatok egy ilyen illatos, sűrű raguhoz, akkor higgyétek el nekünk, hétvégére kitűnő választás!
500 g Bát-Grill csirkemell
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
500 g sütőtök
2 közepes fej hagyma
40 g vaj
5 dl tej
3,8 dl alaplé
40 g liszt
3 ek tejföl
1 ek curry
1 tk mustár
olaj
só, bors
HOGYAN KÉSZÍTJÜK?
A sütőtök húsát kisebb kockákra vágjuk, majd kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk. Ha már puhára főtt, akkor leszűrjük és egyelőre félretesszük.
Ezután a BátGrill csirkemelleket megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymákat is feldaraboljuk.
Olajat hevítünk és üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet is és sózzuk, borsozzuk. Amikor már múlik a fehérsége és kezd kissé barnás színt kapni, akkor felöntjük a húsleves alappal és kb. 10 percig főzzük.
Egy edényben felolvasztjuk a vajat és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is. Addig főzzük, amíg szép krémes állagot nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt és a mustárt is.
Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt, a csirkemelleket, végül óvatosan a sütőtököt is. Még egy percre visszatesszük a tűzre, hogy 'összerottyanjanak' az ízek és már kész is a kedvenc sütőtökös csirkemell ragunk!
Köretként szerintünk a rizs tökéletes választás mellé.
/ Forrás: sobors.hu /