Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

| RECEPT | Dubarry csirkemell

 | RECEPT | Dubarry csirkemell

 

Ha hétvégén inkább többet pihennél és nem a konyhában sürgölődnél, akkor vedd elő ezt a könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom receptet és készíts  Dubarry-csirkét! A legfontosabb alapanyagokat pedig szerezd be webáruházunkból!

500 g Bát-Grill csirkemell 
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file-egesz
4 ek olaj

250 g karfiol
200 g reszelt sajt
40 g vaj
40 g liszt
400 ml tej
frissen reszelt szerecsendió
só, bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK:

Először a BátGrill csirkemelleket körülbelül egyforma szeletekre vágjuk fel és sózzuk, borsozzuk. Két vőkanál olajon mindkét oldalukat megpirítjuk kicsit, így nem fog annyit veszíteni a nedvességéből sütés közben.

A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

A besamel mártáshoz a vajat közepes lángon felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, és kevergetve csomómentesre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.

A csirkemellszeleteket egy tepsire rakjuk, rápakoljuk a sült karfiolt, rárakjuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /

Tartalomhoz tartozó címkék: recept